To jest strona archiwalna
   Co to był za portal ?   
Najnowsze informacje
Zapraszamy, promujemy
Reklama
OGŁOSZENIA i REKLAMY (arch.)
Reklama
Reklama
Reklama
InTARnet poleca
Reklama
Reklama
Źródło: inTARnet.pl
  
   Pasaż kulinarny i konkurs z kolacją    -   12/5/2005
Kontynujemy nasz kulinarny cykl, w którym po krainie smaku oprowadza nasz Szef Kuchni Restauracji "Pasaż" - Wojciech Wołosowski. Do końca maja dodatkiem do opowieści i przepisów Mistrza Wołosowskiego jest konkurs dla inTARnautów, w którym nagrodą, co tydzień, będzie kolacja dla dwóch osób w tym wyśmienitym lokalu! Dziś pierwsza edycja konkursu. Zapraszamy.

Ogloszenie
>

Pozostajemy w kręgach zbliżonych do C.K. kuchni; na ten tydzień mistrz kuchni Restauracji Pasaż Wojciech Wołosowski poleca roladę cielęcą z sosem kaparowym na ryżu i pomidorach. Potrawę możemy przygotować samodzielnie – na pewno będzie ozdobą rodzinnej biesiady, przyjęcia i stworzy okazję do wykazania się własnymi umiejętnościami kulinarnymi. Możemy także skosztować jej wybierając się na niedrogi, choć wykwintny obiad w Restauracji Pasaż.

Roladę wykonujemy na bazie rozbitej cielęciny; za farsz posłuży nam pokrojony w drobną kostkę oscypek, szynka i pieczarki, które ułożymy na mięsie. Uformowaną roladę zawijamy w folię i wkładamy na 20 – 25 minut do pieca. W międzyczasie przygotowujemy sos kaparowy; kapary mogą być z zalewy - ważne, by nie przesadzić z solą. Na rozgrzane masełko kładziemy kapary, całość podlewamy wytrawnym białym winem, a na koniec zaciągamy 30% śmietaną.
Wśród stosowanych przypraw dominuje pieprz, majeranek, możemy zastosować także bazylię i wszystkie te „pospolite”, a nie doceniane dodatki, jak chociażby koperek.
Gotowe kapary układamy na ryżu, zaś całość przybieramy – np. oliwkami i pomidorem, który może być polany sosem winegret. Ważna jest oczywiście estetyka podania – tu każdy może wykazać się samodzielną inwencją twórczą, lub zobaczyć jak rolada cielęca w sosie kaparowym podawana jest w Restauracji Pasaż. Jak przygotować potrawę – posłuchaj (((mp3))).

MP

UWAGA.Począwszy od dzisiaj, co czwartek wieczorem aż do końca maja, ogłaszać będziemy konkursy, w których nagrodą jest romantyczna kolacja dla dwojga w Restauracji \\\"Pasaż\\\" ! Raz w tygodniu wylosujemy ją dla pary, która nadeśle do nas prawidłową odpowiedź na konkursowe pytanie. W tym tygodniu brzmi ono: Wernisaże wystaw, których z tarnowskich artystów, zorganizowała ostatnio w swoich pomieszczeniach Restauracja \\\"Pasaż\\\"? (wystarczy wymienić co najmniej jedno nazwisko)
Odpowiedzi, z podpisem kto jej udziela, należy nadsyłać na adres: web@intarnet.pl do piątku 13 maja do godziny 20.00. W piątkowy wieczór jeden z inTARnautów znajdzie w swojej skrzynce gratulacje i instrukcję, jak odebrać nagrodę. Zapraszamy
Sonda inTARnetowa
 
A to czytałeś ?

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Unknown MySQL server host 'mysql5-3.premium' (1) in /home/intarnet/www/www1.atlas.okay.pl/poll/include/class_mysql.php on line 32
Connection Error
MySQL Error : Connection Error
Error Number: 0 
Date        : Fri, April 26, 2024 16:32:46
IP          : 3.138.124.40
Browser     : Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)
Referer     : 
PHP Version : 4.4.9
OS          : Linux
Server      : Apache
Server Name : www.intarnet.pl
Script Name : /www1.atlas.okay.pl/index_full.html