
Powracamy do cyklu kulinarnych opowieści Wojciecha Wołosowskiego, szefa kuchni Restauracji Pasaż (na zdjęciu). Jako że letnie upały nie sprzyjają gorącym, ciężkostrawnym potrawom (czy może odwrotnie?) dziś proponujemy prosty w wykonaniu „chłodnik”, na który złożą się soczyste owoce. Zapraszamy też do jednego z codziennych konkursów wakacyjnych w portalu. Co wtorek możecie wygrać kolację dla dwóch osób w restauracji "Pasaż", podczas której spróbować możecie niektórych specjałów Szefa Kuchni. Szczegóły w portalu.
Ogloszenie |
> |
Do przygotowania chłodnika potrzebna nam będzie sałata lodowa, jogurt naturalny, kefir, dwa, najlepiej czerwone grejpfruty, oliwa z oliwek, sól, biały pieprz, cukier, sok z limonki lub cytryny oraz korzeń świeżego imbiru. Sam proces powstawania chłodnika jest banalnie prosty, a odświeżająca letnia potrawa z pewnością przyniesie nam ulgę podczas letnich upałów.
Posłuchaj opowieści Wojciecha Wołosowskiego
(((mp3)))
M. Poświatowski